Geen Rotterdamse Museumnacht meer

Volgend jaar is er geen Rotterdamse Museumnacht omdat verschillende organisaties die voorheen samenwerkten, het nu oneens zijn over de opzet. De organisatie van de Museumnacht heeft dat maandag bekendgemaakt.


Kunsthal in Rotterdam
Kunsthal in Rotterdam
Stichting Rotterdamse Museumnacht heeft besloten de editie van 2015 af te gelasten, doordat een aantal instellingen, verenigd in Stichting Museumpark, heeft laten weten tijdens de nacht gratis open te zijn. Opzet van de Museumnacht was tot nu toe steeds dat bezoekers een passe-partout kochten.

Stichting Rotterdamse Museumnacht:

Daarmee neemt de stichting Museumpark afstand van een fundamenteel beginsel van de Museumnacht, namelijk dat met elkaar moet worden samengewerkt om een succesvolle Museumnacht voor alle Rotterdammers te kunnen organiseren. Uit de opbrengsten van de passe-partouts wordt, zoals bekend, de organisatie en de promotie van de Museumnacht gefinancierd. Nu deze zes instellingen eenzijdig hebben besloten gratis toegang te verlenen, is de kans groot dat veel minder passe-partouts worden verkocht.

De organisatie van de Museumnacht vindt hierdoor dat het financiële risico te groot is geworden. De stichting schrijft (pdf) teleurgesteld te zijn in Stichting Museumpark:

- advertentie -

Buitengewoon teleurstellend en een klap in het gezicht van de duizenden tevreden bezoekers van de Museumnacht en de collega musea die wel staan te popelen om dit belangrijke Rotterdamse culturele evenement te organiseren.

Eerder gaven Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal aan geen aanknopingspunten te zien in deelname aan de Museumnacht. Deze musea deden al niet mee aan de laatste editie van het evenement.

Het evenement trok de afgelopen dertien jaar ruim 160.000 bezoekers.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: