Geen soldatengraf gevonden in Westkappele

Westkappele – Foto: CC/Simone
De bergings- en identificatiedienst van de landmacht heeft donderdag een zeedijk bij het Zeeuwse Westkapelle onderzocht. Dit omdat hier mogelijk een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog begraven zou liggen.

Er werd uiteindelijk geen soldatengraf aangetroffen, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Rijkswaterstaat besloot de dijk te laten onderzoeken omdat er sterke vermoedens waren dat er bij de zeewering bij Westkappele een soldaten begraven zou liggen.De zeewering bij het Zeeuwse stadje wordt binnenkort versterkt en daarom werd besloten van de gelegenheid gebruik te maken en op zoek te gaan naar het soldatengraf.

- advertentie -

In 1944 werd er op Walcheren zwaar gevochten door geallieerden en Duitsers. Duizenden militairen kwamen hierbij om het leven.

Eind maart werd tijdens werkzaamheden voor de dijkversterking bij Westkappele een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze bom, een Britse duizendponder, wordt eind deze maand onschadelijk gemaakt door de Exposieven Opruimingsdienst (EOD).

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: