Geert Mak en Jan Brokken genomineerd voor NS Publieksprijs

NS Publieksprijs 2013
NS Publieksprijs 2013
Geert Mak en Jan Brokken maken kans om de NS Publieksprijs te winnen. De schrijvers brachten afgelopen jaar allebei een goed ontvangen historisch boek uit.

Geert Mak bracht het werk Reizen zonder John uit, een verslag van de reis die hij in de voetsporen van schrijver John Steinbeck door Amerika maakte.


Jan Brokken sleepte een nominatie in de wacht met zijn boek De Vergelding. In dit boek gaat Brokken op zoek naar het ware verhaal achter een bijzondere oorlogsgeschiedenis in het dorpje Rhoon.

Beide historische boeken zijn ook genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs, voor het beste geschiedenisboek van het jaar.

- advertentie -

De Wereld Draait Door

De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland. De vier andere genomineerden zijn Simone van der Vlugt (Aan niemand vertellen), Kris Verburgh (De voedselzandloper), Michel van Egmond (Gijp) en Tommy Wieringa (Dit zijn de namen).

De winnaar wordt gekozen door het publiek dat vanaf nu kan stemmen. Het oordeel van een zogenaamde Kernjury telt echter ook mee. De prijsuitreiking vindt op 15 oktober plaats in het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’.

De zes genomineerde boeken:

Boekbesprekingen:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier