Help de keizer komt!

Geld voor herinrichting museumtuinen Rijksmuseum

Foto: Rijksmuseum
Het Rijksmuseum Amsterdam krijgt 1,5 miljoen euro van de BankGiro Loterij voor de herinrichting van de museumtuinen rondom het gebouw aan de Stadhouderskade en Museumplein. Daarnaast heeft een anonieme schenker 2 miljoen euro aan het museum gegeven voor een serie zomerse beeldententoonstellingen in de tuinen.

Deze beeldententoonstellingen zullen jaarlijks plaatsvinden en gratis toegankelijk zijn. Het Rijksmuseum wilde de tuinen en de directe omgeving van het museum al langer onder handen nemen. Dankzij de giften kan dit nu ook daadwerkelijk gedaan worden.

Het is de bedoeling dat de oude formele tuin van het Rijksmuseum wordt omgetoverd tot een soort “groene buitenzaal”. Museumdirecteur Wim Pijbes:

- advertentie -Amsterdam beschikt straks over een gratis toegankelijke groene buitenzaal van wereldklasse. Het is fantastisch dat met deze twee grote giften het Rijksmuseum een geweldig gebaar naar de samenleving kan maken en een groots geschenk aan de stad kan geven.

De entree voor de nieuwe tuin sluit aan op het Museumplein en het voorplein aan de Stadhouderskade. Ter hoogte van de voormalige ingangen van het museum voeren komen brede trappartijen die de bezoekers naar de lager gelegen tuinen leiden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: