Week van de koloniale geschiedenis

Gemeente steunt Van Gogh-expositie in Hermitage

Foto: Van Gogh Museum / Luuk Kramer
De gemeente Amsterdam geeft het Van Gogh Museum 450.000 euro zodat de collectie tijdens de gehele verbouwing geëxposeerd kan worden in de Hermitage Amsterdam. De Amsterdamse gemeenteraad heeft dat woensdag besloten.

In verband met een grote verbouwing gaat het Van Gogh Museum in Amsterdam vanaf oktober 2012 voor een periode van zes maanden dicht. Ongeveer vijfenzeventig schilderijen van het museum zullen in die periode te zien zijn in de Herenvleugel van de Hermitage Amsterdam.

Het museum vroeg aanvankelijk zes ton aan de gemeente Amsterdam om deze expositie de Hermnitage mogelijk te maken. Collegepartijen VVD en GroenLinks zetten echter vraagtekens bij dat bedrag. Uiteindelijk gingen alle partijen akkoord met een subsidie van 4,5 ton.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: