Gemeentearchief op zoek naar ‘eerste tijger’

Filmfestival Rotterdam
Het Gemeentearchief Rotterdam is op zoek naar de eerste affiche van het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Het internationale filmfestival wordt sinds 1972 gehouden. Het Gemeentearchief Rotterdam heeft alle affiches voor dit festival in bezit, behalve één: die van 1972. Om de collectie compleet te maken is het archief daarom op zoek naar de ‘eerste tijger’. Op de affiches voor het fimfestival zijn altijd tijgers te zien geweest.

De veertigste editie van het

- advertentie -grootste filmfestival van Nederland wordt dit jaar gehouden van 26 januari tot 6 februari. Gedurende het festival exposeert het gemeentearchief de zogenaamde tijgeraffiches in de hal van het archief aan de Hofdijk 651.

De affiches van het festival, op één na dus, zijn vanaf 20 januari ook via de website van het archief te bekijken.

‘Tussen Kunst en Kino’

Op 2 februari wordt in de Doelen in Rotterdam een speciale verzameldag gehouden. Gedurende deze dag, getiteld Tussen Kunst en Kino, zitten deskundigen klaar om alle bijzondere festivalsouvenirs zoals affiches, programmaboekjes en foto’s te beoordelen. Het gemeentearchief hoopt dat tijdens die dag ook de eerste tijgeraffiche ergens opduikt.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: