Gerenoveerd Panorama Mesdag heropend

Panorama Mesdag wordt zaterdagmiddag officieel heropend door de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen. De afgelopen tijd is het museum grondig gerenoveerd.

Het museum heeft nieuwe tentoonstellingszalen, het velum van het beroemde panorama is vernieuwd, het panorama zelf is onder handen genomen en de vaste collectie is opnieuw ingedeeld. Tijdens de renovatie bleef het museum wel toegankelijk voor het publiek.

Panorama Mesdag wordt zaterdagmiddag officieel heropend door de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen. Gelijktijdig met de officiële heropening gaat de tentoonstelling ‘Mesdags uit de familie’ van start, waarin een selectie van nooit eerder getoond werk afkomstig uit de privé-collecties van de nazaten van het kunstenaars-echtpaar Mesdag-van Houten te zien is.

Panorama Mesdag - cc
Panorama Mesdag – cc

Panorama

Het museum herbergt één van de oudste negentiende-eeuwse panorama’s ter wereld. Het cilindervormige schilderij van schilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) is ongeveer veertien meter hoog en heeft een omtrek van honderdtwintig meter. Het panorama biedt een blik op het dorp Scheveningen en de bedrijvigheid op het Scheveningse strand aan het einde van de negentiende eeuw.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: