Geschiedenis op de Gouden Televizier-lijst

Televizierring
Televizierring
Eind oktober is het weer tijd voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Tijdens dit gala worden belangrijke Nederlandse prijzen voor televisieprogramma’s uitgereikt.

De redactie van televisiegids Televizier heeft een lijst samengesteld van honderd kanshebbende televisieprogramma’s. Voor de geschiedenisliefhebber is op die lijst ook het een en ander te vinden.


Zo is bijvoorbeeld de veelbesproken de televisieserie De Gouden Eeuw geselecteerd. Andere kanshebbers zijn Verborgen Verleden en de serie Van Gogh; Een Huis Voor Vincent. Verder staat de serie Het Nieuwe Rijksmuseum op de longlist. Deze documentaireserie volgde de verbouwing van het Rijksmuseum achter de schermen. Een paar maanden geleden won de serie al de Zilveren Nipkowschijf.

Of het een geschiedenisprogramma genoemd kan worden, daarover valt te discussiëren, maar ook Van Rossem For President staat op de lijst. Dit programma bestond uit reportages die historicus Maarten van Rossem maakte over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

- advertentie -

Stemmen op de honderd geselecteerde programma’s kan tot eind september. Dan wordt bekend welke programma’s per categorie genomineerd zijn voor de prijs.

Gerelateerde uitgaven:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier