Geschiedenis24 krijgt katern in Historisch Nieuwsblad

Geschiedenis24 & Historisch Nieuwsblad
Geschiedenis 24, de historische afdeling van NTR en VPRO, gaat samenwerken met Historisch Nieuwsblad. De VPRO heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het Historisch Nieuwsblad bevat voortaan steeds een zestien pagina’s tellend katern dat door Geschiedenis 24 gevuld zal worden. In dit extra katern zijn achtergronden te vinden bij de geschiedenisuitzendingen van de publieke omroep op radio en televisie.

Het eerste katern

- advertentie -staat in het Historisch Nieuwsblad dat op 24 februari uitkomt. De VPRO meldt onder meer het volgende over de samenwerking:

De redacties van programma’s als Andere Tijden en OVT verzamelen meer materiaal dan ze in hun uitzendingen kunnen verwerken. Dat materiaal krijgt in het nieuwe katern een plek. De artikelen laten zich los van de programma’s op radio en tv lezen. Samen met die programma’s vormen ze een uniek venster op het verleden.

In het eerste Geschiedenis 24-katern wordt onder meer aandacht besteed aan de Boerenpartij. Dit in verband met de aanstaande provinciale statenverkiezingen. Daarnaast bevat het katern een reportage uit Ghana en een kleine iconografie van het schaatsen in Nederland.

De foto's staan op FlickrHet Nationaal Historisch Museum (NHM)…
Gerrit Jan van Heuven GoedhartBij lang niet iedereen gaat…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier