Gevonden schedel in Putten waarschijnlijk eeuwenoud

Willekeurige foto van boomwortels in een bos (CC0 - Pixabay - 6689062)
Willekeurige foto van boomwortels in een bos (CC0 - Pixabay - 6689062)

September vorig werd in een bos bij het Gelderse dorp Putten een schedel gevonden. Al vrij snel was bekend dat het om een menselijke schedel ging. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de schedel inmiddels onderzocht. De onderzoekers dateren de schedel tussen 1535 en 1829 na Christus.

Omdat de schedel waarschijnlijk zo oud is wordt verder geen onderzoek meer gedaan naar de zaak. Als de kans groot was geweest dat de schedel minder dan honderd jaar oud was, zou deze ook onderzocht worden op DNA-sporen. Was er in dat geval een DNA-spoor aangetroffen, dan zou dat spoor zijn vergeleken met de gegevens in de database van vermiste personen. Dit om te onderzoeken of de schedel afkomstig is van een vermist persoon.

Bekijk meer over:

Nieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: