Week van de koloniale geschiedenis

Golden Earring en de Raad van State

Golden Earring – Foto: HHM
Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Haagse rockband Golden Earring hebben het Haags Historisch Museum en Museum RockArt een vitrine ingericht in het vernieuwde gebouw van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag.

De presentatie is een verwijzing naar een tentoonstelling over 50 jaar Golden Earring in het Haags Historisch Museum. Deze tentoonstelling loopt nog tot en met 26 februari.

Met de vitrine in het vernieuwde gebouw wil de Raad van State steeds aandacht besteden aan een bepaald aspect van Haagse cultuur.

- advertentie -

De vitrine bevindt zich in de publieksruimte bij de zittingszalen waar dagelijks de rechtszittingen van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gehouden.

Golden Earring werd in 1961 opgericht en ontwikkelde zich al snel tot het vlaggenschip van Beatstad Den Haag. Aanvankelijk heette de band overigens Golden Earrings. In 1969 verloor de band één ring. Vanaf dat moment was de groepsnaam Golden Earring.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: