Week van de koloniale geschiedenis

Golden Globe voor Meryl Streep in ‘The Iron Lady’

Meryl Streep als Margaret Thatcher
Actrice Meryl Streep heeft een Golden Globe gewonnen voor haar vertolking van Margaret Thatcher in de film The Iron Lady.

De Golden Globe’s worden gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars. Bij de uitreiking van de Golden Globes werd Streep uitgeroepen voor haar hoofdrol in The Iron Lady.

Op deze film, die onlangs in première ging, is wisselend gereageerd. Volgens veel critici wordt er in de film te veel aandacht besteed aan het ouder worden van Thatcher en de gevolgen van dementie. Er zou te weinig stilgestaan zijn bij de periode dat Thatcher nog actief was als premier.

Over het acteerwerk en hoofdrolspeelster Meryl Streep was echter vrijwel iedereen zeer positief.

- advertentie -

De Golden Globe voor beste acteur ging naar George Clooney voor zijn rol in The Descendants.

DVD: The Iron Lady
Lees ook: Margaret Thatcher (1925-2013) – The Iron Lady
Boek: Ter herinnering – Margaret Thatcher

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: