Dark
Light

Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) – Geestelijk vader ‘Le Petit Prince’

Auteur:
1 minuut leestijd
Antoine de Saint-Exupéry op een Frans bankbiljet
Antoine de Saint-Exupéry op een Frans bankbiljet

Zoekmachine Google komt zo nu en dan met een speciaal logo. Vandaag is op de startpagina van Google een speciaal logo te zien ter gelegenheid van de 110e geboortedag van de Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry.

Google-logo voor de Fransman en zijn ‘petit prince’
De Fransman Antoine de Saint-Exupéry werd op 29 juni 1900 geboren. Hij werkte jarenlang als beroepspiloot en voerde vele nachtvluchten uit op Zuid-Amerika. Avontuurlijk was de Fransman zeker. Zo nam hij in de jaren twintig bijvoorbeeld deel aan de race Parijs-Saigon. Tijdens race ontsnapte hij boven de Libische Woestijn aan de dood.

Antoine de Saint-Exupéry werd echter niet alleen bekend als piloot. Wereldberoemd werd hij met iets heel anders, namelijk met het modern filosofische sprookje Le petit prince. Dit boekje, dat tekeningen van de auteur bevatte, kwam uit in 1943 en beschrijft onder meer hoe een piloot na een noodlanding in de Sahara een klein prinsje ontmoet.

Op 31 juli 1944 keerde de Franse piloot niet terug van een vlucht. Als geallieerd oorlogsvlieger was hij met zijn toestel naar Corsica afgereisd om verkenningen uit te voeren. Voor de kust van Marseille stortte hij neer.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×