Google presenteert 42 online exposities

/
1 minuut leestijd

Internetbedrijf Google heeft woensdag 42 digitale tentoonstellingen online gezet. Het gaat om tentoonstellingen die steeds een belangrijk moment uit de geschiedenis van de twintigste eeuw vertellen.

Online expositie over Anne Frank
De website is opgezet door het Google Cultural Institute. Er zijn onder meer presentaties online gezet over bijvoorbeeld D-Day, de Holocaust, Steve Biko, en de strijd tegen Apartheid. Ook het verhaal van Anne Frank wordt op de nieuwe website aan de hand van bijzonder foto- en videomateriaal verteld. Haar verhaal wordt op de site verteld binnen de context van nazi-Duitsland en de Tweede Wereldoorlog.

De verschillende online exposities zijn samengesteld in samenwerking met zeventien partners van Google, waaronder musea en verschillende culturele instellingen.

Wat Google betreft wordt het project de komende tijd nog flink uitgebreid. Wie een bepaakld odnerwerp wil aandragen voor plaatsing op de tijdlijn kan een formulier invullen. De huidige presentaties zijn te bekijken op www.google.com/culturalinstitute

Het Google Cultural Institute wil helpen bij het bewaren en bevorderen van cultuur door archieven met bijvoorbeeld brieven, manuscripten, foto’s en video’s op een toegankelijke manier te ontsluiten via het internet. Eerder werden binnen het project bijvoorbeeld de Dode Zee-rollen al gedigitaliseerd. Ook helpt het internetbedrijf bij het online zetten van foto’s van het Israëlische Holocaust-centrum Yad Vashem.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Het Lam Gods in honderd miljard pixels

Hierna verschenen

Digitalisering impuls voor archiefonderzoek

0
Reageren op dit bericht?x