Google presenteert 42 online exposities

Online expositie over de kroning van koningin Elizabeth II

Internetbedrijf Google heeft woensdag 42 digitale tentoonstellingen online gezet. Het gaat om tentoonstellingen die steeds een belangrijk moment uit de geschiedenis van de twintigste eeuw vertellen.

De website is opgezet door het Google Cultural Institute. Er zijn onder meer presentaties online gezet over bijvoorbeeld D-Day, de Holocaust, Steve Biko, en de strijd tegen Apartheid. Ook het verhaal van Anne Frank wordt op de nieuwe website aan de hand van bijzonder foto- en videomateriaal verteld. Haar verhaal wordt op de site verteld binnen de context van nazi-Duitsland en de Tweede Wereldoorlog.

Online expositie over Anne Frank

De verschillende online exposities zijn samengesteld in samenwerking met zeventien partners van Google, waaronder musea en verschillende culturele instellingen.

- advertentie -

Wat Google betreft wordt het project de komende tijd nog flink uitgebreid. Wie een bepaakld odnerwerp wil aandragen voor plaatsing op de tijdlijn kan een formulier invullen. De huidige presentaties zijn te bekijken op www.google.com/culturalinstitute

Het Google Cultural Institute wil helpen bij het bewaren en bevorderen van cultuur door archieven met bijvoorbeeld brieven, manuscripten, foto’s en video’s op een toegankelijke manier te ontsluiten via het internet. Eerder werden binnen het project bijvoorbeeld de Dode Zee-rollen al gedigitaliseerd. Ook helpt het internetbedrijf bij het online zetten van foto’s van het Israëlische Holocaust-centrum Yad Vashem.

Video over de online exposities van het Google Cultural Institute:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier