Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Goudschat ontdekt in plafond champagnehuis

1 minuut leestijd

foto: Still YouTube
In een champagnehuis in Frankrijk hebben bouwvakkers onlangs een bijzondere vondst gedaan. In het plafond van het huis troffen ze maar liefst 497 Amerikaanse munten van twintig dollar aan.

De vondst werd gedaan in het plaatsje Les Riceys in het oosten van Frankrijk. De goudstukken werden ontdekt toen bouwvakkers met een koevoet het plafond van champagnehuis Alexandre Bonnet vanwege een renovatie openbraken.

De munten – geslagen tussen 1851 en 1928 – wegen gezamenlijk zeventien kilo. Champagnehuis Alexandre Bonnet vermoedt dat het goud tijdens de drooglegging in de jaren dertig gebruikt werd om alcohol mee te betalen. In die periode was invoer van wijn en andere alcoholische dranken in Amerika verboden. Illegale leveringen zouden contant met de munten zijn betaald.

De munten vertegenwoordig vandaag de dag een waarde van ongeveer 750.000 euro. Wat er met de opbrengst gaat gebeuren is nog niet bekend.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Een onafhankelijk online geschiedenismagazine, sinds 2008."

Meer informatie

Meer over het onderwerp: