Week van de koloniale geschiedenis

Graf met 7 soldaten uit Eerste Wereldoorlog gevonden

Still video
Still video

Bij Bikschote, een plaatsje in West-Vlaanderen, is een graf gevonden met daarin de resten van zeven Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. De vondst werd gedaan tijdens de aanleg van een gasleiding, meldt Het Laatste Nieuws.


Volgens een antropoloog die de resten onderzocht, sneuvelden de Duitsers aan het begin van de Eerste Wereldoorlog, tussen 1914 en 1915. De onderzoeker leidt dit af aan de typische ‘pinhelmen’ die de soldaten droegen.

- advertentie -

Hoe de Duitse soldaten om het leven zijn gekomen en tot welke eenheid ze behoorden is nog niet duidelijk. De soldaten lijken in alle haast te zijn begraven. Van een nette begrafenis was in ieder geval geen sprake. De overleden lagen deels over elkaar. Het kan ook zijn dat de Duitsers haastig door Fransen zijn begraven.

Over enige tijd krijgen de soldaten waarschijnlijk een herbegrafenis op een militair kerkhof in de buurt.

Er worden in de omgeving wel vaker stoffelijke overschotten gevonden van militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een graf met daarin zeven overschotten is wel bijzonder.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: