Gratis applicatie Street Museum NL gelanceerd

Street Museum NL
Donderdag is in Amsterdam de nieuwe gratis mobiele applicatie Street Museum NL gelanceerd. Via de app kunnen op de telefoon meer dan duizend historische afbeeldingen uit de provincie Noord-Holland bekeken worden.

Wie de applicatie geïnstalleerd heeft kan de camera van de telefoon op een historische locatie richten. De app herkent dan waar de gebruiker staat en toont vervolgens een beeld van vroeger in het beeld van nu. Via Twitter of e-mail kan men de historische afbeelding vervolgens delen met vrienden. En op op een Google Maps-kaart kan uitgezocht worden waar in de buurt nog meer historische beelden te ontdekken zijn.

Cultuurgedeputeerde Elvira Sweet:

- advertentie -

Noord-Holland is met het Street Museum een groot museum rijker, dat elke dag geopend is. Dit is een mooie manier om ons cultureel erfgoed echt voor iedereen toegankelijk te maken.De applicatie is sinds donderdag beschikbaar in de App Store en Android Market.

Street Museum NL is ontwikkeld naar een idee van het Noord-Hollands Archief en bevat ruim duizend afbeeldingen uit de collecties van Amsterdam Museum, Helderse Historische Vereniging, Joods Historisch Museum, Marine Museum, Museum Hilversum, Noord-Hollands Archief, Provinciale Atlas Noord-Holland, Regionaal Archief Alkmaar, Scheepvaartmuseum, Singer Laren, Stadsarchief Amsterdam, Stedelijk Museum Alkmaar, Streekarchief Gooi en Vechtstreek, Verzetsmuseum, Waterlands Archief, Westfries Archief, Westfries Museum, Zaans Archief, Zaans Museum en diverse historische verenigingen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: