Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Gratis museumkaartje trekt niet meer jeugd

1 minuut leestijd

Kinderen in Paleis het Loo
Uit onderzoek van de Nederlandse Museumvereniging (NMV) blijkt dat van de klassen op basisscholen 61 procent minimaal één keer per jaar een museum bezoekt. De vereniging wil dit percentage de komende jaren fors opkrikken.

De NMV wil dat in 2015 zeker tachtig procent van de schoolklassen ten minste één keer per jaar een bezoek brengt aan een museum. Om dit doel te bereiken zullen er nog dit jaar verschillende initiatieven worden ontplooid. Zo komt er bijvoorbeeld een verkiezing voor de ‘Museumklas van het jaar’.

De vereniging presenteert de onderzoeksresultaten maandag tijdens een symposium in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het onderzoek is een voortvloeisel uit plannen van het vorige kabinet om alle musea gratis toegankelijk te maken voor kinderen tot en met twaalf jaar. Volgens de vereniging zullen musea nauwelijks extra jeugd trekken als kinderen gratis kaartjes zouden krijgen. Als de musea toch meer jeugd willen trekken dan zullen ze het aanbod voor deze doelgroep aantrekkelijker moeten maken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.299 actieve abonnees

"Ons archief bevat inmiddels duizenden artikelen "

Naar onze onderwerppagina

Volg ons:

Meer over het onderwerp: