Gratis museumkaartje trekt niet meer jeugd

Kinderen in Paleis het Loo
Uit onderzoek van de Nederlandse Museumvereniging (NMV) blijkt dat van de klassen op basisscholen 61 procent minimaal één keer per jaar een museum bezoekt. De vereniging wil dit percentage de komende jaren fors opkrikken.

De NMV wil dat in 2015 zeker tachtig procent van de schoolklassen ten minste één keer per jaar een bezoek brengt aan een museum. Om dit doel te bereiken zullen er nog dit jaar verschillende initiatieven worden ontplooid. Zo komt er bijvoorbeeld een verkiezing voor de ‘Museumklas van het jaar’.

De vereniging presenteert de onderzoeksresultaten maandag tijdens een symposium in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het onderzoek is een voortvloeisel uit plannen van het vorige kabinet om alle musea gratis toegankelijk te maken voor kinderen tot en met twaalf jaar. Volgens de vereniging zullen musea nauwelijks extra jeugd trekken als kinderen gratis kaartjes zouden krijgen. Als de musea toch meer jeugd willen trekken dan zullen ze het aanbod voor deze doelgroep aantrekkelijker moeten maken.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: