Grote belangstelling voor toegangskaarten Paleis Noordeinde

Donderdagochtend ging de kaartverkoop van start voor de bezichtiging van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Staldepartement. De belangstelling bleek groot. De website waar de kaarten besteld konden worden, lag er vanwege de grote bezoekersstroom zelfs enige tijd uit.

Dat er veel interesse is, is niet heel verwonderlijk. Het publiek is namelijk maar zelden welkom in het paleis in Den Haag. De laatste keer dat het paleis werd opengesteld was in 2004, toen prins Bernhard er lag opgebaard en het publiek afscheid van mocht nemen. Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander, is op vier zaterdagen in juli en augustus onder begeleiding te bezoeken. In totaal zijn er 20.000 kaarten voor de rondleidingen beschikbaar. Kaarten kosten 6 euro per stuk. Paleis Noordeinde is de afgelopen jaren voor 8 miljoen euro gerenoveerd.

De verkoop opende vanochtend om negen uur. Na drie kwartier lag de site er echter uit. Bezoekers kregen het verzoek het ’s middags of anders vrijdag nog eens te proberen. Wie geen kaarten weet te bemachtigen kan het paleis nog wel terecht virtueel bezoeken via Google Street View.

Boeken over het Nederlandse koningshuis
Boek: Noordeinde Palace – Four centuries of the ‘Court of thehouse of Orange’

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: