Week van de koloniale geschiedenis

Grote Mondriaan-tentoonstelling in Rome

Museum Vittoriano aan de Piazza Venezia in Rome
Prinses Máxima opent donderdag in Rome een grote Mondriaan-tentoonstelling. De expositie is samengesteld door het Haags Gemeentemuseum.

In het museum Vittoriano in Rome zijn tot eind januari ongeveer zeventig werken van Piet Mondriaan (1872-1944) te zien. Daarnaast worden er ook nog veertig werken van tijdgenoten van Mondriaan tentoongesteld. Zo zijn er bijvoorbeeld ook werken van Jacoba van Heemskerck, Jan Toorop en Bart van der Leck te zien.Veel werken zijn in bruikleen gegeven door het Gemeentemuseum Den Haag dat de grootste collectie Mondriaan-werken ter wereld bezit. Voor de tentoonstelling zijn echter ook werken uit de Verenigde Staten, Canada en Japan overgebracht naar Rome.

- advertentie -

De tentoonstelling, getiteld L’Armonia Perfetta (Perfecte harmonie), laat onder meer zien hoe Mondriaan zich van een Haagse landschapsschilder ontwikkelde tot een invloedrijk modern kunstenaar.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: