‘Haar naam was Sarah’ best verkocht in 2010

‘Haar naam was Sarah’, een boek over de zoektocht naar een meisje dat tijdens de razzia van Parijs (1942) verdween, is het best verkochte boek van 2010. De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft dat woensdag bekendgemaakt. In 2009 stond het boek al op de tweede plaats van de top 100.

In het boek van Tatiana de Rosnay is de geschiedenis te lezen van een tienjarig Frans meisje dat in 1942 wordt meegenomen tijdens de Razzia van Parijs.- advertentie -
Trailer van de film

Samen met duizenden andere Joden verblijft ze onder vreselijke omstandigheden in het Vélodrome d’Hiver. Een Amerikaanse journalist komt haar zestig jaar later op het spoor en zoekt uit wat er met het meisje en haar broertje is gebeurd.

Het boek verscheen in 2008 in Nederland en stond vorig jaar op nummer twee van de meest verkochte boeken in Nederland. Toen moest het de bestseller Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson nog voor zich dulden. Inmiddels heeft het de Millennium-trilogie naar de tweede, derde en vierde plaats verdreven. Het boek is wereldwijd een hit, in Nederland werden er afgelopen jaar bijna een half miljoen exemplaren van verkocht, bijna twee keer zoveel als van de nummer twee. In de lijst staan ook twee nieuwe boeken van Tatiana de Rosnay. Enkele andere historische boeken die op de lijst staan zijn Congo (33), Bernhard. Een verborgen geschiedenis (49) en 1953. De storm.(87)

In 2010 werd Haar naam was Sarah verfilmd door regisseur Gilles Paquet-Brenner met Kristin Scott Thomas in de hoofdrol. De film was in Nederland de openingsfilm van het Joods Film Festival.

Egner gefilmd door RTV Ojvodine - Still YouTubeIn Amerika…
Majdanek - Foto: CC/Philipp P EgliDe Poolse minister van…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier