Half miljoen voor revolvers Bonnie en Clyde

De Colt .38 revolver van Bonnie Parker – Foto: RR Auctions

In Amerika zijn opnieuw wapens verkocht die nog van het beruchte Amerikaanse bankrover-duo Bonnie en Clyde zouden zijn geweest. Het gaat om twee vuurwapens uit de jaren dertig van de vorige eeuw. In totaal brachten ze meer meer dan een half miljoen dollar op.

Clyde Barrow en Bonnie Parker tussen 1932 en 1934


Volgens veilinghuis RR Auction hadden de twee bankrovers de wapens bij zich toen ze in mei 1934 in Louisiana door de politie werden doodgeschoten.

Bonnie Parker en Clyde Barrow werden in de jaren dertig van de vorige eeuw wereldberoemd. In 1967 werd hun verhaal verfilmd door Arthur Penn. De hoofdrollen in die film werden gespeeld door Faye Dunaway en Warren Beatty. Bonnie en Clyde zouden in de jaren dertig gezamenlijk ongeveer tien gewapende bankovervallen hebben gepleegd. Daarnaast werden ze verdacht van verschillende overvallen op winkels en tankstations. Het duo werd door de autoriteiten ook verantwoordelijk gehouden voor verschillende moorden.

- advertentie -

Op 23 mei 1934 kwamen Bonnie Parker en Clyde Barrow bij een hinderlaag van de politie in Louisiana om het leven.

De wapens die zondag werden geveild zouden na de dood van de twee gangsters door de politie in beslag zijn genomen. Voor de revolver die Bonnie op haar heup zou hebben gedragen (een Colt .38 revolver) werd 264.000 dollar neergelegd en de revolver van Clyde (een 1911 Colt .45) bracht 240.000 dollar.

Begin dit jaar werden in Amerika ook al twee wapens geveild die van Bonnie en Clyde zouden zijn geweest. Die wapens leverden toen 210.000 dollar op.

De 1911 Colt .45 revolver van Clyde Barrow – Foto: RR Auctions

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: