Week van de koloniale geschiedenis

Herbouw Elleboogkerk van start

Elleboogkerk tijdens de brand in 2007 – Foto: Natascha Neef
Deze week wordt een start gemaakt met de herbouw van de Elleboogkerk in Amersfoort. De kerk brandde in 2007 af.

Ten tijde van de brand was in de kerk het Armando Museum gevestigd. Dit museum is momenteel tijdelijk gevestigd in het Rietveldplantsoen in Amersfoort. Na de herbouw van de Elleboogkerk keert het Armando Museum niet terug naar de oude locatie. Het museum verhuist naar landhuis Oud-Amelisweerd in Utrecht.

Vorig jaar stelde de gemeente Amersfoort de herbouw van de Elleboogkerk in verband met bezuinigingen nog uit.

- advertentie -

Deze week start een bouwbedrijf dan toch met de werkzaamheden voor de herbouw van de kerk. Eerst worden voorbereidingen getroffen voor de sloop van onder meer binnenmuren en plafond. Het is de bedoeling dat de kerk eind 2012 helemaal herbouwd is. De kerk zal er dan van buiten precies zo uit zien als voor de brand in 2007. Er is nog geen nieuwe gebruiker van de Elleboogkerk bekend.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: