Week van de koloniale geschiedenis

Herdenkingsmunt voor jubilerend Wereld Natuur Fonds

Luchtballon van het WNF – Foto: CC – José Cruz/ABr
Het ministerie van financiën brengt naar aanleiding van het vijftig jarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds een speciale herdenkingsmunt uit.

De ‘eerste slag’ van de nieuwe euro-herdenkingsmunt vindt halverwege september plaats. Het ontwerp van de munt is gemaakt door Willehad Eilers. Het Nederlandsche Muntenhuis:

De voorzijde van het ’50 jaar WNF Vijfje’ laat een boomkroon zien, met centraal daarin het portret vanKoningin Beatrix. De keerzijde toont een wortelstructuur, die nodig is om de boom te voeden en te laten bloeien.

Het Wold Wildlife Fund werd in 1961 opgericht. Prins Bernhard werd in 1961 de eerste voorzitter van de internationale natuurbeschermingsorganisatie. De Nederlandse Wereld Natuur Fonds werd een jaar later opgericht en is gevestigd in Zeist. Vier jaar later zag de Belgische afdeling het levenslicht.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: