Herinrichting Museum Prinsenhof Delft van start

1 minuut leestijd

Prinsenhof in Delft
Prinsenhof in Delft
Aankomende maandag wordt een begin gemaakt met een grote herinrichting van Museum Het Prinsenhof in Delft. Het museum krijgt een nieuwe presentatie waarin aandacht wordt geschonken aan twee thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje en Delfts Blauw.


Vanwege de herinrichting is het museum gesloten tot en met 24 mei 2014. Omdat het museum zondag voor het laatst in zijn oude vorm te bezoeken is, hoeft het publiek deze dag geen entreegeld te betalen. Zaterdagavond is er daarnaast een avond ‘KUNSTschaatsen’ in het museum, een speciale avond voor iedereen die ’s avonds de schaatsen onder wil binden en nog een laatste bezoek aan het museum ‘oude stijl’ wil brengen.

Nalatenschap Willem van Oranje

Na de herinrichting vertelt de nieuwe tentoonstelling over Willem van Oranje, naast het verhaal over zijn leven en zijn dood, ook over de nalatenschap van de Vader des Vaderlands. De nieuwe presentatie over Delfts Blauw vertelt het verhaal van een Delfts product dat uitgroeide tot een wereldwijd icoon.