Kantoor en schoolKantoor en school

Herinrichting Museum Prinsenhof Delft van start

Prinsenhof in Delft
Prinsenhof in Delft
Aankomende maandag wordt een begin gemaakt met een grote herinrichting van Museum Het Prinsenhof in Delft. Het museum krijgt een nieuwe presentatie waarin aandacht wordt geschonken aan twee thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje en Delfts Blauw.

- ad -


Vanwege de herinrichting is het museum gesloten tot en met 24 mei 2014. Omdat het museum zondag voor het laatst in zijn oude vorm te bezoeken is, hoeft het publiek deze dag geen entreegeld te betalen. Zaterdagavond is er daarnaast een avond ‘KUNSTschaatsen’ in het museum, een speciale avond voor iedereen die ‘s avonds de schaatsen onder wil binden en nog een laatste bezoek aan het museum ‘oude stijl’ wil brengen.

Nalatenschap Willem van Oranje

Na de herinrichting vertelt de nieuwe tentoonstelling over Willem van Oranje, naast het verhaal over zijn leven en zijn dood, ook over de nalatenschap van de Vader des Vaderlands. De nieuwe presentatie over Delfts Blauw vertelt het verhaal van een Delfts product dat uitgroeide tot een wereldwijd icoon.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Waarom we allemáál afstammen van de Romeinen

  Waarom we allemáál afstammen van de Romeinen

  De verwachting is dat we dit jaar onderzoeksresultaten zullen vernemen over DNA-onderzoek naar mensen die leefden in de Romeinse tijd. Weliswaar cremeerden de Romeinen hun doden, maar er is wel degelijk enig materiaal gevonden dat zich leent voor zulk onderzoek.Lees bericht »
 • Grondwet nr. 5

  Grondwet nr. 5

  Het is een ondoorgrondelijke mededeling, zeker voor een historicus zonder wiskunde in zijn pakket. Op welke ‘breinbreker’ doel ik? Op de website van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk worden wij alvast enthousiast gemaakt voor het tweede grote evenement dat, …Lees bericht »
 • Gaat in, gaat in gereed, de stoof is heet

  Gaat in, gaat in gereed, de stoof is heet

  Het middeleeuwse openbare badhuis wordt sinds de negentiende eeuw voorgesteld als bordeel, als schouwtoneel van vermeende middeleeuwse losbandigheid en seksualiteit. Fabiola van Dam laat zien dat het om een veelzijdiger fenomeen gaat. Het badhuis was een stedelijke basisvoorziening die individuele …Lees bericht »
 • Ariërverklaring voor Nederlandse ambtenaren (1940)

  Ariërverklaring voor Nederlandse ambtenaren (1940)

  Vanaf 6 oktober 1940 werden er in opdracht van de Duitse bezetter vraagformulieren naar Nederlandse ambtenaren gestuurd om uit te zoeken welke ambtenaren van Joodse afkomst waren.Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!