Herontdekte studie Cézanne onder de hamer

Afb: Christie’s
Bij veilinghuis Christie’s in New York wordt op 1 mei een herontdekt werk van Paul Cézanne (1839-1906). Het gaat om een studie in waterverf voor zijn beroemde serie Kaartspelers, vijf schilderijen die vaak worden gerekend tot de beste werken van de modernist.

De studie was bekend van een zwartwit-foto in de collectie van de Amerikaanse kunstverzamelaar Heinz F. Eichenwald. Eerder dit jaar dook de originele studie op in een Texaanse privé-collectie. Veilinghuis Christie’s verwacht dat het werk tussen de 11 en 15 miljoen euro gaat opbrengen.

De afgelopen jaren kwamen er meer teruggevonden meesterwerken onder de hamer bij Christie’s, zoals Picasso’s Naakt met groene Bladeren uit 1932 (106,5 miljoen dollar in 2010) en Hoofd van een Muze (47.9 miljoen dollar in 2009) van Rafaël Sanzio.

- advertentie -

Vorig jaar werd het werk De Kaartspelers van Cézanne voor meer dan 250 miljoen dollar verkocht aan de emir van Qatar. Hiermee is dit doek het duurst verkochte schilderij ooit.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: