Het Anne Frank Huis gaat vernieuwen

Het Anne Frank Huis in Amsterdam gaat vernieuwen. Museumbezoekers krijgen in de nieuwe opzet meer historische context en verdieping geboden om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren. Het authentieke karakter van het huis blijft wel intact.

Naast de museale vernieuwing krijgt het museum meer ruimte voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten en komt er een nieuw entreegebied. Het Anne Frank Huis blijft tijdens de werkzaamheden geopend.

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting:

“Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om in het museum dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank. We gaan meer informatie geven over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging is gebeurd, hoe dat kon gebeuren en wat dit voor het heden betekent. Ook gaan we dieper op de onderduikgeschiedenis en de hoofdpersonen van dit huis.“

Groter entreegebied

Naast de museale vernieuwing krijgt het Anne Frank Huis meer ruimte. De voormalige studentenwoningen aan de Westermarkt worden bij het museum betrokken, waardoor er ruimte beschikbaar komt voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten, zoals een garderobe. Ook krijgt het museum een nieuw en groter entreegebied aan de Westermarkt. Het museum blijft geopend gedurende de werkzaamheden, die zo’n twee jaar in beslag zullen nemen.

- advertentie -

Lees ook: Anne Frank (1929-1945) – En haar dagboek ‘Het Achterhuis’
Overzicht van boeken over Anne Frank

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: