Het is weer Museumweekend

Museumweekend
Museumweekend
Het is dit weekend weer Museumweekend. Honderden musea in Nederland organiseren op 5 en 6 april speciale activiteiten. Thema is net als vorig jaar Doe een museum. Het Museumweekend is een initiatief van Stichting Museumkaart.


Ten opzichte van voorgaande jaren is er wel een en ander veranderd. Vanaf dit jaar kunnen bijvoorbeeld alleen musea meedoen die lid zijn van de Museumvereniging. Nieuw is ook dat musea zelf kunnen bepalen wat hun entreeprijs is tijdens het weekend. De Museumvereniging:

“Wij laten de vraag om korting of gratis toegang los. Hier staat wel tegenover dat we de musea met nadruk vragen dit weekend iets speciaals te organiseren. Wij willen graag dat het Museumweekend laagdrempelig is omdat we zo de incidentele bezoekers kunnen verleiden te komen.”

Volgens de organisatie gaat het om het grootste culturele evenement van Nederland. Dit jaar doen er bijna driehonderd musea mee.

Een jaar geleden brachten zo’n 900.000 mensen een bezoek aan een museum tijdens het Musemweekend. Toen deden er echter veel meer instellingen (450) mee. Op de website www.museumweekend.nl is te zien welke musea dit jaar meedoen aan het weekend.

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier