Week van de koloniale geschiedenis

Het Loo stelt ‘palfrenierskamer’ open voor publiek

De Palfrenierskamer
Naar aanleiding van de Open Monumentendagen stelt Paleis Het Loo op zaterdag 10 en zondag 11 september eenmalig de zogenaamde ‘palfrenierskamer’ open voor het publiek.

Deze ruimte diende oorspronkelijke als eetzaal voor het stalpersoneel en wordt na restauratie tegenwoordig verhuurd als vergaderzaal. paleis het Loo heeft besloten de ruimte eenmalig open te stellen nar aanleiding van het thema van de Open Monumentendagen: Herbestemming. Het Loo over de kamer:

De Palfrenierskamerwas oorspronkelijk de gemeenschappelijke eetzaal van de palfreniers en andere medewerkers, die aan de stallen van Paleis Het Loo waren verbonden. De Palfrenierskamer ligt in het centrale paviljoen van het stallencomplex, dat in de jaren 1907-1909 werd gebouwd door de toenmalige rijksbouwmeester C.H. Peters, ter vervanging van de oude stallen in de omgeving het paleis.

De palfrenierskamer is tijdens de Open Monumentendagen van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: