Het Loo stelt ‘palfrenierskamer’ open voor publiek

De Palfrenierskamer
Naar aanleiding van de Open Monumentendagen stelt Paleis Het Loo op zaterdag 10 en zondag 11 september eenmalig de zogenaamde ‘palfrenierskamer’ open voor het publiek.

Deze ruimte diende oorspronkelijke als eetzaal voor het stalpersoneel en wordt na restauratie tegenwoordig verhuurd als vergaderzaal. paleis het Loo heeft besloten de ruimte eenmalig open te stellen nar aanleiding van het thema van de Open Monumentendagen: Herbestemming. Het Loo over de kamer:

De Palfrenierskamerwas oorspronkelijk de gemeenschappelijke eetzaal van de palfreniers en andere medewerkers, die aan de stallen van Paleis Het Loo waren verbonden. De Palfrenierskamer ligt in het centrale paviljoen van het stallencomplex, dat in de jaren 1907-1909 werd gebouwd door de toenmalige rijksbouwmeester C.H. Peters, ter vervanging van de oude stallen in de omgeving het paleis.

De palfrenierskamer is tijdens de Open Monumentendagen van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: