Historische huizen op de mobiele telefoon

/
1 minuut leestijd

Historische huizen
Monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser bezit bijna vierhonderd historische huizen en gebouwen in heel Nederland. De collectie van de verenigingen is sinds kort niet alleen via internet maar ook via de mobiele telefoon te bekijken.

Voor mobiele telefoons met internet is de website www.hendrickdekeyser.nl aangepast zodat ook op telefoonformaat informatie over de Vereniging en haar collectie te lezen en te zien is.

Daarnaast is er een tool ontwikkeld voor de mobiele browser Layar, die als het ware een extra informatielaag over de camera van de telefoons legt. Met Layar kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig ontdekken of er restaurants, geldautomaten, bibliotheken of tankstations in de buurt te vinden zijn.

Dankzij de tool die Vereniging Hendrick de Keyser ontwikkeld heeft kunnen via Layar nu ook de historische huizen van de vereniging herkend worden.

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

De collectie omvat inmiddels bijna vierhonderd panden – waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen – verspreid over 93 gemeenten in heel Nederland.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Justitiepaleis van Brussel

Hierna verschenen

Ludwig Mies van der Rohe (1886-1969) – Maker Barcelona-stoel

0
Reageren op dit bericht?x