Historische huizen op de mobiele telefoon

Historische huizen
Monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser bezit bijna vierhonderd historische huizen en gebouwen in heel Nederland. De collectie van de verenigingen is sinds kort niet alleen via internet maar ook via de mobiele telefoon te bekijken.

Voor mobiele telefoons met internet is de website www.hendrickdekeyser.nl aangepast zodat ook op telefoonformaat informatie over de Vereniging en haar collectie te lezen en te zien is.

Daarnaast is er een tool ontwikkeld voor de mobiele browser Layar, die als het ware een extra informatielaag over de camera van de telefoons legt. Met Layar kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig ontdekken of er restaurants, geldautomaten, bibliotheken of tankstations in de buurt te vinden zijn.

- advertentie -

Dankzij de tool die Vereniging Hendrick de Keyser ontwikkeld heeft kunnen via Layar nu ook de historische huizen van de vereniging herkend worden.Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

De collectie omvat inmiddels bijna vierhonderd panden – waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen – verspreid over 93 gemeenten in heel Nederland.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: