Historische titels op shortlist Libris Literatuur Prijs

Historische titels op shortlist Libris Literatuur Prijs
Maandag wordt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs bekendgemaakt tijdens een traditioneel galadiner in het Amstel hotel in Amsterdam. Er staan zes boeken op de shortlist, waaronder twee historische titels.

Aan de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden. Vorig jaar won Yves Petry de prijs met zijn boek De maagd Marino.

Volgens veel kenners is Tonio van A.F.Th. van

- advertentie -der Heijden dit jaar de gedoodverfde winnaar. Miquel Bulnes’ roman Het bloed in onze aderen wordt gezien als de underdog. Deze historische roman speelt zich of tegen de achtergrond van een opstand van Marokkaanse Berbers tegen de Spaanse bezetters. Vanuit het Rifgebergte drijven de Berbers het Spaanse leger in de zomer van 1921 in zee. De Spaanse kapitein Augusto Santamaría weet als een van de weinigen te ontsnappen.

De andere historische roman op de shortlist is Ik, Hollywood. In dit boek over het leven van een filmtycoon beschrijft Jan Van Loy de belangrijkste episodes uit de Amerikaanse filmgeschiedenis (1909-1969).

De prijsuitreiking wordt maandagavond rechtstreeks uitgezonden door Nieuwsuur.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: