Historische vaartochten door de Plantagebuurt Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum organiseert vanaf nu, in samenwerking met Blue Boat Company, wekelijks zomervaartochten door de historische Plantagebuurt. Aan boord van een open sloep neemt de museumgids de bezoeker mee door het maritieme verleden van de stad Amsterdam, toen het tijdens de Gouden Eeuw de grootste haven ter wereld was. In een 75 minuten durende rondvaart komt men langs unieke plekken in de Plantagebuurt waar reguliere rondvaartboten niet komen, waaronder brouwerij ’t IJ, de Hermitage en het Entrepotdok.

Historische plekken

De tocht vaart onder andere langs Het Wertheimpark, het oudste park van Amsterdam en Hortus Botanicus: een van de oudste botanische tuinen ter wereld, waarna het verder gaat richting de vroegere Jodenbuurt. De tocht over de Amstel wordt gekenmerkt door verschillende bruggen, zoals de Blauwbrug en de Magere Brug. De terugtocht gaat langs het Entrepotdok en de Oosterkerk, waarna weer aangemeerd wordt naast de replica van het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum.

Praktische informatie

Tickets voor de zomervaartocht kunnen bij Het Scheepvaartmuseum zowel in de online shop als aan de kassa worden gekocht en kosten 15 euro. Deze zijn alleen te boeken in combinatie met een geldig museumbewijs. De vaartocht vertrekt iedere donderdag tot en met zondag vanaf de museumsteiger.

Boek: Het Scheepvaartmuseum – Verhalen over de zee in 100 iconen

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier