Hitler-tentoonstelling Berlijn goed bezocht

Een tentoonstelling over Adolf Hitler in het Deutsches Historisches Museum in Berlijn wordt zo goed bezocht, dat het museum besloten heeft deze te verlengen.

De tentoonstelling getiteld Hitler und die Deutschen, Volksgemeinschaft und Verbrechen werd op 15 oktober geopend en zou eigenlijk op 6 februari aanstaande beëindigd worden. De afgelopen drie maanden werd te tentoonstelling door ruim 170.000 mensen bezocht. Bezoekers krijgen een beeld van de link tussen de Duitse maatschappij en Adolf Hitlers, die in 1933 aan de macht kwam.Aanvankelijk werd gevreesd dat de tentoonstelling veel neo-nazi’s zou trekken en dat die van de tentoonstelling een soort eerbetoon aan Hitler zouden maken. Dit is echter niet gebeurd.

- advertentie -

In het Deutsches Historisches Museum in Berlijn zijn meer dan zeshonderd voorwerpen uit de nazi-tijd bijeen gebracht. Ook zijn er honderden foto’s te bekijken. De tentoonstelling is niet alleen veel bezocht door Duitsers. Ook toeristen uit verschillende andere landen wisten de weg naar het museum de afgelopen maanden te vinden.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier