Holocaust-project ontvangt 8 miljoen en breidt uit

//
1 minuut leestijd
EHRI

De Europese Unie trekt 8 miljoen euro uit voor het door het NIOD gecoördineerde internationale Holocaust-project EHRI (European Holocaust Research Infrastructure). Het project kan hierdoor verder uitgebreid worden.

Het EHRI-project geeft toegang tot meer dan 1800 Holocaust-gerelateerde archiefinstellingen in 51 landen en tot beschrijvingen van tienduizenden archiefstukken.

Over ruim een maand wordt het consortium uitgebreid met enkele belangrijke partners waaronder het Poolse Centrum voor Holocaust-onderzoek en het US Holocaust Memorial Museum in Washington DC. Net zoals de Israëlische EHRI-partner Yad Vashem beschikt het USHMM over een belangrijke collectie.

22 partners

Ook zal EHRI uitbreiden in Oost- en Zuid-Europese richting. Nieuwe partners uit Bulgarije, Roemenië, Litouwen, Slowakije, Italië en Griekenland gaan meewerken aan het toegankelijk maken van Holocaust-archieven. Hiermee bestaat het EHRI-netwerk voortaan uit 22 partners verspreid over Europa en daarbuiten.

Volgens Conny Kristel, coördinator van EHRI, kan het project “een belangrijke rol spelen in de democratisering van de kennis over de Holocaust”. Niet alleen onderzoekers maar ook het grote publiek kan gebruik maken van de online portal voor wetenschappelijke of persoonlijke doeleinden. Daarnaast zal de portal ook het onderwijs over de Holocaust ondersteunen. Volgens EHRI laten recente ontwikkelingen in verschillende delen van Europa zien hoe belangrijk het werk met documenten over de Holocaust blijft.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

De zuiveringszaak Willem Mengelberg

Hierna verschenen

Nazipropaganda tijdens de Tweede Wereldoorlog

0
Reageren op dit bericht?x