Honderden parachutisten gedropt boven Ginkelse Heide

Parachutisten boven de Ginkelse Heide tijdens een eerdere herdenking
Parachutisten boven de Ginkelse Heide tijdens een eerdere herdenking
Boven de Ginkelse Heide bij Ede worden zaterdag zo’n zeshonderd parachutisten gedropt. De dropping maakt onderdeel uit van de jaarlijkse herdenking van de Slag bij Arnhem.

Op 17 september 1944 ging Operatie Market Garden van start. De geallieerden probeerden met een groot offensief een snelle bevrijding van West-Europa te bewerkstelligen. Het had het begin van de bevrijding van Zuid-Nederland moeten zijn, maar de Slag om Arnhem werd op 25 september 1944 verloren. De oorlog duurde hierdoor nog ruim een half jaar langer.

Net als voorgaande jaren en net als in 1944, worden zaterdag bij Ede parachutisten gedropt. De ongeveer zeshonderd parachutisten, afkomstig uit Nederland, Belgiè, Engeland, Canada, Duitsland en Amerika, springen onder toeziend oog van duizenden geïnteresseerden uit historische Dakota’s en Herculestoestellen. De droppingen duren tot twee uur ´s middags.

Vanwege de activiteiten is de provinciale weg tussen Ede en Arnhem, de N224, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

- advertentie -

Boeken over de Slag om Arnhem:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: