Huis Doorn blijft voorlopig open, dankzij vrijwilligers

Huis Doorn, met op de voorgrond een borstbeeld van keizer Wilhelm II – Foto: CC/Hanseichbaum
Huis Doorn blijft in ieder geval tot april geopend voor het publiek. Het leek er lang op dat het museum de deuren vanwege forse bezuinigingen op korte termijn zou moeten sluiten, maar dankzij de inzet van een groep vrijwilligers hoeft dat voorlopig niet, meldt RTV Utrecht.

De afgelopen maanden voerde Huis Doorn actie om een halvering van de subsidie te voorkomen. Eind december bleken de inspanningen tevergeefs.


Het museum gaf hierna aan dat er geen geld meer was om de werknemers te betalen. Het leek er toen op dat het museum de deuren zou moeten sluiten maar een groep vrijwilligers kwam in actie en lanceerde een noodplan.

- advertentie -

De vrijwilligers zullen door de ontslagen werknemers van het museum worden omgeschoold tot kassa- en baliemedewerkers. Tot april kan het museum hierdoor drie middagen per week geopend blijven. Deze openingstijden zijn in de wintermaanden gebruikelijk voor het museum.

Huis Doorn is de plaats waar de laatste Duitse keizer, Wilhelm II (1859-1941), in ballingschap woonde.

Lees ook: Keizer Wilhelm II en Huis Doorn

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: