‘Iconen van National Geographic’ langer te zien

Te zien t/m 1 mei in het Afrika Museum

De tentoonstelling ‘De Iconen van National Geographic’ in het Afrika Museum is wegens succes verlengd tot en met 1 mei. Al vanaf de opening in september 2015 komen bezoekers speciaal voor deze tentoonstelling naar het Afrika Museum. De tentoonstelling laat ruim 70 werken van 10 fotografen zien.

Of het nu gaat om oorlogsverslaggeving of natuurfotografie, de foto’s grijpen je en laten ze je soms nooit meer los. Het pronkstuk van de tentoonstelling is het overbekende portret van het Afghaanse meisje gemaakt door Steve McCurry. Deze foto is zelfs uitgeroepen tot ‘de Mona Lisa van de fotografie’.

70 werken, 10 fotografen

De tentoonstelling omvat ruim 70 werken van 10 fotografen. Het werk van Frans Lanting, Steve McCurry, David Doubilet, Michael Yamashita, Joel Sartore, Jodi Cobb, Michael Nichols, Chris Johns, Annie, Griffiths en Paul Nicklen is in het Atrium van het Afrika Museum te zien. De foto’s zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar roepen ook emoties als verbazing, ontroering, bewondering en ontzag op.

Steve McCurry en het Afghaanse meisje

Een vluchtelinge met een intense blik, bekend als het ‘Afghaanse meisje’. Steve McCurry fotografeerde haar in 1984 in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Toen hij haar in 2002 weer opspoorde, wist de wereld eindelijk haar naam: Sharbat Gula. Van deze ontmoeting is een documentaire gemaakt die ook te zien is in de tentoonstelling.

- advertentie -

Boek: National Geographic, de foto’s

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: