Week van de koloniale geschiedenis

In een tienerkamer luisteren naar de Golden Earring

Golden Earring
Het Haags Historisch Museum heeft een tentoonstelling samengesteld over de Golden Earring. In de tentoonstelling staan heden, verleden en toekomst van Neerlands oudste rockband centraal.

De tentoonstelling, getiteld Golden Earring – Back Home, is georganiseerd naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van de band. Golden Earring werd in 1961 opgericht en ontwikkelde zich al snel tot het vlaggeschip van Beatstad Den Haag. Aanvankelijk heette de band overigens Golden Earrings.In 1969 verloor de band één ring. Vanaf dat moment was de groepsnaam Golden Earring.

- advertentie -

In het Haags Historisch Museum kan straks onder meer in een tienerkamer uit de jaren zestig geluisterd worden naar muziek van de Haagse rockband. De tentoonstelling besteedt daarnaast ook aandacht aan de (internationale) successen van de band in de jaren zeventig en aan de vernieuwingen die de band in de decennia hierna steeds wist toe te passen. Het museum:

De tentoonstelling geeft een rijk beeld van de band aan de hand van tal van singles, lp’s, posters, t-shirts, portretten en originele instrumenten, zoals het drumstel van Cesar Zuiderwijk uit de jaren zeventig, gebruikt in onder andere de videoclip van ‘Radar Love’. De tentoonstelling vormt een feest van herkenning: proef de sfeer van het Haagse uitgaansleven in de jaren ’60 en ’70 en laat je meevoeren met de herinneringen aan de band van deelnemers aan de Haagse verhalentafel.

De tentoonstelling werd voorbereid in samenwerking met Museum RockArt en loopt van 3 september 2011 tot en met 26 februari 2012.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: