Internetprijs voor Nationaal Historisch Museum

INNL
Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft een zogenaamde Best of the Web award gewonnen. Het museum won de internationale prijs in de categorie innovatie.

De Best of the Web awards worden jaarlijks uitgereikt aan musea die zich online op een bijzondere manier manifesteren. Er zijn verschillende categorieën waaronder mobiel, social media, educatie en online collecties. Een internationale jury van museumprofessionals bepaalt uiteindelijk welke musea er met een award naar huis gaan. Het NHM won de award dit jaar in de categorie innovatie.Het NHM wil zich juist op het vlak nieuwe media en technologie manifesteren en werkt onder meer aan de ontwikkeling van een digitaal museum. Op de huidige website kunnen bezoekers onder meer hun eigen geschiedenis toevoegen of die van anderen aanvullen en verbeteren. Daarnaast zette het museum onlangs het zogenaamde INNL netwerk op, een landelijk netwerk van historische collecties en communities.

- advertentie -

Volgens de jury van de Best of the Web award biedt het museum een interessante kijk op
de toekomst van musea online en is het een voorbeeld voor de sector. Algemeen museumdirecteur Erik Schilp is uiteraard blij met het winnen van de award:

Het Nationaal Historisch Museum wil historische informatie op een aantrekkelijke, interactieve manier aanbieden. De site innl.nl is ook vanuit dit concept ontwikkeld. Ik vind het goed om te zien dat deze vernieuwende aanpak internationaal gewaardeerd wordt

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: