Japanse luchthaven dicht vanwege WOII-bom

Willekeurige foto van een WOII-vliegtuigbom
Een grote luchthaven in de Japanse stad Sendai is gesloten nadat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog is gevonden. De bom werd ontdekt tijdens werkzaamheden aan een van de landingsbanen.

Het gaat om een vliegtuigbom van 250 kilo. In verband met de vondst zijn alle 92 vluchten die voor vandaag gepland stonden geannuleerd. Vermoed wordt dat het een Amerikaanse bom is, maar helemaal zeker is dat nog niet.

Volgens bomexperts is de ontsteking van de bom nog intact en bestaat dus het risico dat hij ontploft. De stad Sendai bevindt zich in het noorden van Japan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de luchthaven, die door de Japanners toen werd gebruikt als militaire luchtvaartschool, veelvuldig gebombardeerd. Vorig jaar liep de Japanse luchthaven veel schade op door de tsunami.

- advertentie -

Momenteel wordt bekeken of de vliegtuigbom vervoerd kan worden zodat hij elders gecontroleerd tot ontploffing kan worden gebracht.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: