Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Je leven in tv-fragmenten

1 minuut leestijd

Afb: VARA
De VARA heeft in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Beeld en Geluid de website mijntvbio.nl gelanceerd. Op de website kunnen bezoekers aan de hand van de geboortedatum een persoonlijke tv-biografie opvragen.

De themawebsite is gelanceerd naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van televisie in Nederland. Bij de ontwikkeling van de site heeft de VARA nauw samengewerkt met de andere omroepen, zowel publieke als commerciële. De omroep:Door de unieke samenwerking van alle omroepen heeft de VARA ruim 300 televisiefragmenten kunnen verzamelen van de afgelopen zestig jaar. De biografie speelt af als een korte film, waarin diverse fragmenten bij diverse periodes in het leven voorbij komen. Het Jeugdjournaal in oude stijl komt voorbij, net als De Ep Oorklep Show en we kunnen in gedachte meespelen bij Tien voor Taal.

Bezoekers kunnen eventueel zelf met behulp van de webcam een kort intro aan de eigen televisiebiografie toevoegen.

Als de bio af is kan deze eventueel ook op sociale mediakanalen als Facebook of Twitter geplaatst worden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.