Week van de koloniale geschiedenis

Je leven in tv-fragmenten

Afb: VARA
De VARA heeft in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Beeld en Geluid de website mijntvbio.nl gelanceerd. Op de website kunnen bezoekers aan de hand van de geboortedatum een persoonlijke tv-biografie opvragen.

De themawebsite is gelanceerd naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van televisie in Nederland. Bij de ontwikkeling van de site heeft de VARA nauw samengewerkt met de andere omroepen, zowel publieke als commerciële. De omroep:Door de unieke samenwerking van alle omroepen heeft de VARA ruim 300 televisiefragmenten kunnen verzamelen van de afgelopen zestig jaar. De biografie speelt af als een korte film, waarin diverse fragmenten bij diverse periodes in het leven voorbij komen. Het Jeugdjournaal in oude stijl komt voorbij, net als De Ep Oorklep Show en we kunnen in gedachte meespelen bij Tien voor Taal.

Bezoekers kunnen eventueel zelf met behulp van de webcam een kort intro aan de eigen televisiebiografie toevoegen.

- advertentie -

Als de bio af is kan deze eventueel ook op sociale mediakanalen als Facebook of Twitter geplaatst worden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: