Jet Bussemaker en Ruud Lapré over Nederlands-Indië

Congrescentrum Kumpulan – Foto: Defensie
Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker en emeritus hoogleraar Ruud Lapré vertellen woensdagmiddag 7 december welke rol Nederlands-Indië in hun leven heeft gespeeld.

Ze doen dit tijdens een bijeenkomst in conferentiecentrum Kumpulan op Landgoed Bronbeek. De bijeenkomst is georganiseerd door het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem.

Lange tijd wisten Jet Bussemaker en Ruud Lapré niet wat hun vaders

- advertentie -tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden meegemaakt in Nederlands-Indië. Hun vaders hulden zich namelijk in stilzwijgen. Bussemaker kreeg antwoorden toen ze met haar vader door Indonesië reisde. Ze schreef erover in Dochter van een kampkind.

Lapré kwam meer te weten via enkele brieven die zijn vader hem stuurde. In het onlangs verschenen boek Terra Incognita vertelt hij de levensgeschiedenis van zijn vader en zichzelf aan zijn zoon die in coma ligt door een auto-ongeluk.

De bijeenkomst duurt van 13:30 tot 17:00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om de boeken van de sprekers te laten signeren. Reserveren kan via info@indischherinneringscentrum.nl o.v.v. aanmelding bijeenkomst 7/12.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: