Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

John Leighton treedt toe tot Raad van Toezicht Rijksmuseum

1 minuut leestijd
John Leighton treedt toe tot Raad van Toezicht Rijksmuseum
John Leighton treedt toe tot Raad van Toezicht Rijksmuseum

Met ingang van 1 oktober 2016 is de Britse kunsthistoricus John Leighton toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum. Sinds 2006 is hij directeur van The National Galleries of Scotland.

Sir John Leighton studeerde kunstgeschiedenis aan de University of Edinburgh en aan de Courtauld Institute of Art in Londen. Van 1997 tot 2006 was hij directeur bij het Van Gogh Museum.

De Raad van Toezicht van het Rijksmuseum wordt voorgezeten door Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO en tegenwoordig hoogleraar Internationale Betrekkingen en Diplomatieke Praktijk aan de Universiteit Leiden, Faculty of Governance and Global Affairs (Den Haag). De overige leden van de Raad zijn: Abdelkader Benali (schrijver en programmamaker), Hans Goedkoop (historicus en presentator van het historische televisieprogramma Andere Tijden), Heleen Kersten (partner bij advocatenkantoor Stibbe), Marjan Oudeman (voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht) en Chris Vogelzang (lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO N.V.).

John Leighton volgt Paul Huvenne (voormalig algemeen directeur Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen) op die per 1 oktober de Raad van Toezicht heeft verlaten.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.314 actieve abonnees

"Geschiedenis kan helpen onszelf en de wereld rondom ons beter te begrijpen."

Meer informatie over ons project

Volg ons:

Meer over het onderwerp: