John Leighton treedt toe tot Raad van Toezicht Rijksmuseum

Met ingang van 1 oktober 2016 is de Britse kunsthistoricus John Leighton toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum. Sinds 2006 is hij directeur van The National Galleries of Scotland.

Sir John Leighton studeerde kunstgeschiedenis aan de University of Edinburgh en aan de Courtauld Institute of Art in Londen. Van 1997 tot 2006 was hij directeur bij het Van Gogh Museum.

De Raad van Toezicht van het Rijksmuseum wordt voorgezeten door Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO en tegenwoordig hoogleraar Internationale Betrekkingen en Diplomatieke Praktijk aan de Universiteit Leiden, Faculty of Governance and Global Affairs (Den Haag). De overige leden van de Raad zijn: Abdelkader Benali (schrijver en programmamaker), Hans Goedkoop (historicus en presentator van het historische televisieprogramma Andere Tijden), Heleen Kersten (partner bij advocatenkantoor Stibbe), Marjan Oudeman (voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht) en Chris Vogelzang (lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO N.V.).

John Leighton volgt Paul Huvenne (voormalig algemeen directeur Koninklijk Museum van Schone Kunsten Antwerpen) op die per 1 oktober de Raad van Toezicht heeft verlaten.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: