Joods Historisch Museum heeft nieuwe directeur

De Raad van Toezicht van het Joods Historisch Museum heeft Emile Schrijver benoemd als algemeen directeur. Samen met zakelijk directeur Liesbeth Bijvoet zal hij leiding geven aan het Joods Cultureel Kwartier dat behalve uit het Joods Historisch Museum en het JHM Kindermuseum ook bestaat uit de Portugese Synagoge met de bibliotheek Ets Haim-Livraria Montezinos en de Hollandsche Schouwburg.

Emile Schrijver (1962)
Emile Schrijver (1962)
Emile Schrijver (1962) is momenteel conservator van de Bibliotheca Rosenthaliana bij de Bijzondere Collecties en bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het joodse boek aan de Universiteit van Amsterdam. Verder is hij nu nog voorzitter van Joods Educatief Centrum Crescas en een van de conservatoren van de Braginsky Collection in Zürich (Zwitserland).

Eerder was hij onder meer interim-conservator bij Ets Haim-Livraria Montezinos en directeur bij het Menasseh ben Israel Instituut voor joodse sociaal-wetenschappelijke en cultuurhistorische studies. Hij heeft volgens het JHM een ruime nationale en internationale ervaring in de joodse wetenschap en museumwereld.

Emile Schrijver zal per 1 oktober 2015 bij het museum aantreden. Huidig directeur Joel Cahen heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en neemt na veertien jaar afscheid als algemeen directeur. Hij blijft wel betrokken bij de ontwikkeling van het Nationaal Sjoa Museum.

- advertentie -

Boek: De geschiedenis van de Joden – Simon Schama

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: