Week van de koloniale geschiedenis

Jordaanfilm ‘Bleeke Bet’ week gratis te zien

Bleeke Bet
De Jordaanfilm Bleeke Bet uit 1934 is een week lang gratis op internet te bekijken. Dat meldt video-on-demand platform Ximon.

De film is gebaseerd op een toneelstuk uit 1917 van Herman Bouber. Het verhaal speelt zich af in de Jodaan en draait onder meer om Bet, een eigenares van een groentewinkel die zich naast haar gewone werk ook bezig houdt met de illegale margarinehandel en huisjesmelken.

In de film volgen we onder meer de verloofden Jans, dochter van Bleeke Bet, en Ko die allerlei obstakels moeten

- advertentie -overwinnen om een gelukkig paar te worden. Een van de rollen wordt vertolkt door acteur en zanger Johan Heesters. De zanger brengt in de film onder meer het lied O mooie Westertoren ten gehore.

De film is geregisseerd door Alex Benno en Richard Oswald. Bekijk de film hier

Johan (Johannes) Heesters – De ode aan de Westertoren

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: