Jury positief over Kamp Westerbork en Vredespaleis

Kamp Westerbork
Kamp Westerbork
Een internationale jury heeft vandaag bekend gemaakt positief te zijn over de voordracht van Kamp Westerbork en het Vredespaleis in Den Haag voor de titel Europees Erfgoed.


Zes landen hadden hiervoor in totaal negen voordrachten gedaan. Kamp Westerbork en het Vredespaleis behoren tot de vier inzendingen die van de jury een positief advies kregen.

Begin 2014 beslist de Europese Commissie of Kamp Westerbork en het Vredespaleis daadwerkelijk de titel Europees Erfgoed krijgen. Minister Bussemaker:

‘De jury erkent hiermee dat de twee Nederlandse inzendingen belangrijk zijn voor de recente geschiedenis van Europa. Volgens de jury voldoen Kamp Westerbork en het Vredespaleis aan alle criteria voor het Europees Erfgoedlabel: grote Europese betekenis, goed management en een sterk plan om hun Europese dimensie te presenteren.’

De Raad voor Cultuur stelde eerder in hun advies dat Kamp Westerbork en het Vredespaleis belangrijke, in zekere zin naar elkaar verwijzende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis van Europa vertegenwoordigen.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Gelijk naar geschiedenisboeken over: