Kabinet trekt 7,5 miljoen uit voor culturele hoofdstad

/
1 minuut leestijd

In 2018 leveren Nederland en Malta een Culturele Hoofdstad van Europa. Het kabinet heeft deze week bekendgemaakt dat de stad die straks tot culturele hoofdstad wordt gekozen een financiële ondersteuning van 7,5 miljoen euro krijgt.

Namens Nederland zijn nog drie steden in de race: Eindhoven, Maastricht en Leeuwarden. Begin september beslist een internationale jury welke Nederlandse stad zich in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa mag noemen. Van de 7,5 miljoen die het kabinet uittrekt voor de culturele hoofdstad is 5 miljoen afkomstig van het ministerie van Cultuur. Het resterende deel komt van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De drie steden hadden overigens op een grotere kabinetsbijdrage gerekend. Maastricht verwachtte 8,5 miljoen, Leeuwarden rekende op 10 miljoen euro en Eindhoven zelfs op 20 miljoen euro.

Aanvankelijk waren ook Den Haag en Utrecht in de race voor de titel. Die steden vielen eind vorig jaar echter af. Namens Nederland zijn eerder Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) al Culturele Hoofdstad van Europa geweest.

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Slaven en vrijen – Wolter Robert van Hoëvell

Hierna verschenen

Vlotte biografie over ijdele magnetist Van Hogendorp