Kamercommissie brengt bezoek aan Srebrenica

/
1 minuut leestijd

Begraafplaats bij Srebrenica – Foto: CC / Michael Büker
De Kamercommissie voor Europese Zaken brengt donderdag een officieel bezoek aan Srebrenica. Ze praten onder meer met nabestaanden van de slachtoffers van het drama in Srebrenica.

Het is voor het eerst sinds de val van de moslimenclave in 1995 dat Srebrenica officieel wordt bezocht door een groep parlementariërs. De afgelopen jaren zijn individueel wel verschillende Kamerleden en ministers in Srebrenica geweest.

De vaste Kamercommissievoor Europese Zaken is in Bosnië vanwege de mogelijke toetreding van Bosnië en Montenegro tot de EU. De leden van de commissie brengen donderdag ook een bezoek aan de officiële begraafplaats in Potocari. Daar zal ook een krans gelegd worden.

Volgens Raymond Knops (CDA), voorzitter van de delegatie, zijn de parlementariërs zeer welkom in Srebrenica. Hij zei dit donderdag tegenover Radio1.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie