Kamp Vught gaat entree heffen

Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)
Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)
Nationaal Monument Kamp Vught heeft besloten vanaf 1 februari een entreeheffing in te voeren. Vanwege toenemende onderhoudskosten en stijgende energielasten kan het herinneringscentrum de entree niet meer gratis aanbieden.

Rondleiding Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)
Rondleiding Nationaal Monument Kamp Vught (Jan van de Ven)
Het centrum trok afgelopen jaar 64.118 bezoekers, een record. Het herinneringscentrum is hiermee een van de best bezochte Brabantse musea maar moet nu dus wel entree gaan heffen om het hoofd boven water te kunnen houden. Directeur Jeroen van den Eijnde:

“Alleen door entree aan onze bezoekers te vragen, kan het voortbestaan van ons herinneringscentrum in zijn huidige vorm worden gewaarborgd. Met de raad van toezicht hebben we het besluit na zorgvuldig beraad en na verkenning van alle andere mogelijke opties genomen. Extra structurele inkomsten zijn noodzakelijk om onze organisatie financieel gezond te houden.”

Het herinneringscentrum al wel structurele instandhoudingsbijdragen van diverse overheden maar de jaarlijks stijgende instandhoudingskosten maken een entreeheffing noodzakelijk.

De entree voor een bezoek van een individuele volwassene wordt 6 euro per persoon. Jongeren vanaf 10 jaar betalen per persoon 3 euro. Voor scholen gelden gereduceerde tarieven.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: