Kathleen Ferrier nieuwe voorzitter UNESCO-Commissie

/
1 minuut leestijd
Logo van Unesco
Logo van Unesco

Op voordracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is Kathleen Ferrier voor een periode van vier jaar aangesteld als voorzitter van de nationale UNESCO-commissie. Ze volgt de huidige voorzitter Andrée van Es begin september op.

De nationale UNESCO-commissie voert de missie van UNESCO in Nederland uit en is daarmee de schakel tussen de VN-organisatie UNESCO en Nederlandse deskundigen en instellingen. De commissie adviseert onder meer de Nederlandse overheid over UNESCO-onderwerpen als onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

Kathleen Ferrier van 2002 tot 2012 Tweede Kamerlid namens het CDA, met als portefeuille onder meer internationale samenwerking, onderwijs, gezondheidszorg en sociale zaken. De afgelopen jaren werkte ze in China en Zuidoost-Azië, waar ze als docent politiek en mensenrechten bij verschillende universiteiten is betrokken, waaronder de Aziatische Universiteit voor Vrouwen in Bangladesh.

De voorzitter van de nationale UNESCO-commissie wordt benoemd door de minister van OCW in overeenstemming met de ministers van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Bekijk ook: Lijst van Werelderfgoederen in Nederland (UNESCO)

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Het Stocletpaleis te Brussel, een architecturaal icoon

0
Reageren op dit bericht?x